Fugleperspektiv

Han har ikke noget i mod dyr. Kun ét dyr kan ikke lade ham være i fred. Kragen. Han bygger et fugleskræmsel i håb om at få sin have i fred. Kragen tog børnene og flyttede dem hen i en anden have, som han ikke har adgang til. Nu vogter Kragen børnene fra reden i det høje træ og giver ham besked på at holde sig væk. Det er også hans børn.

Børnene sagde til ham, at de også gerne vil være i hans have. De savner ham og han savner dem. I Krageforeningen sagde Kragen at børnene har sagt, at de helst vil være i den nye have. Derfor beslutter Krageforeningens Overkrage, at børnene skal bo hos Kragen. Børnene får lov til at besøge ham hver anden weekend.  Det er også hans børn. Overkragen fra Krageforeningen holder med Kragen. Hun siger, at Kragen er bedst for børnene, fordi de ikke kan undvære en krage.

Reden er fuld. Kragens nye mage bor der også. Kragen har ikke brug for ham mere. Han skal bare betale for insekterne hos dyrehandleren og børnenes flyvetræning indtil de kan klare sig selv. Kragen skræpper, hvis han kommer for tæt på. Han kan ikke genkende Kragen, som før var helt tam. Børnene er tavse. De har ikke længere gnist i øjnene og smil på læben.

Når børnene er i hans have blander Kragen sig i, hvad han laver sammen med børnene. Kragen vil bestemme alt i haven – selv om den har valgt, at flytte til en anden have. Kragen skræpper højlydt lige så snart den får øje på ham. Han prøver, at være imødekommende overfor Kragen. Børnene græder. Kragen ser ikke, lytter ikke.  Når Kragen skræpper, hører den kun sig selv. Han er træt af Kragen. Har opgivet at kaste sten efter den. Han risikerer at ramme sit eget fuglehus. Han vil bare have sin have i fred. Sammen med børnene. Hver anden weekend. Kragen er der altid. I den nærmeste trætop. Holder øje med ham og børnene.

Han elsker alle dyr – undtagen krager. Han overvejer, at skyde Kragen ned én gang for alle. Næsten gang han ser den. Det kan han ikke. Så græder børnene og savner Kragen. Han må nøjes med at skræmme Kragen. Han klæder fugleskræmslet på – med Kragens efterladte fjer fra fuglehuset. I håbet om at Kragen vil flyve skrigende bort, når den ser sig selv i hans kragespejl, og efterlade børnene i haven alene sammen med ham. Det er også hans børn.

 

Inspirationskilde: Et digt af Simon Fruelund

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>