Fair forløsning?

Monika Sørensen sidder i ingenmandsland, mens hun slår tiden ihjel. Hun er født i Tvillingernes tegn, så hun har ingen problemer med at skifte mellem hendes professionelle identitet som Lulu og hendes egen personlighed. Manden på barstolen ved siden af hende, siger: “Hej, du ser drømmende ud. Jeg hedder Villy”. Der går der et øjeblik, mens Monika overvejer hvilken en af sine identiteter, hun skal præsentere sig med. Til sidst svarer hun: “Hej, jeg venter bare på en veninde. Jeg hedder Monika”. Hun kigger på Villy, der med sin rolige og seriøse fremtoning ikke virker som en potentiel kunde. Han afbryder hendes tanker: “Kunne du tænke dig at drikke en øl sammen med mig, mens du venter”. Monika smiler og nikker: “Ja tak”.

De falder hurtigt godt i snak med hinanden. Villy føler sig ensom i sin lejlighed i København.  “Kommer du her tit?” spørger Villy. “Nej, jeg er arbejdsløs og bor på Vesterbro”, svarer Monika. “Hvilket arbejde kunne du godt tænke dig?” spørger Villy. “Jeg er uddannet massør, men drømmer om at få min egen hundekennel” fortæller Monika, mens hun tænker at Villys udseende er klassisk skandinavisk med blågrønne øjne og buskede øjenbryn, som er en tone mørkere end hans korte, grå hår. Mens de sidder dér fortæller Villy, at han ofte slutter sin arbejdsdag med et besøg her på Rio Bravo, fordi han ofte overnatter i København, selv om han egentlig bor sammen med sin dejlige kone og børn i Jylland. Villy tilbyder, at køre Monika hjem. På vejen  foreslår Villy, at de spiser middag sammen. Monika tager imod invitationen. Hun er alligevel ikke i humør til at lave mad til sig selv.

Villy beder om at låne Monikas toilet. På vej op i lejligheden kan Monika mærke at vinen og den gode mad har gjort hende dejlig afslappet. Monikas stjernetegn fornægter sig ikke, hun snakker livligt og flirter lidt rigeligt med Villy, men han virker ikke som om det generer ham. Monika sætter sig på sofabordet, mens hun snakker videre. “You have got kissable lips” siger Villy langsomt, mens han forsøger at fange hendes øjne og holde dem fast. “Hvad sagde du?” spørger Monika. “Jeg går til engelsk undervisning og skal øve mig” forklarer Villy. Monika fortsætter med at snakke, da Villy bøjer sig frem mod hende og kysser hendes læber blidt og intenst. “Du skal altså tie stille, når jeg kysser dig!” siger Villy lidt fornærmet. “Undskyld”, svarer Monika, “Prøv igen”.

Næste morgen er Villy knap nok ude af døren før Monika kommer i tanke om, at hun helt glemte Maria i aftes. “Hvor fanden blev du af i går?” spørger Maria, da Monika ringer til hende. Maria kan høre begejstringen i Monikas stemme, da hun fortæller om hendes aften og nat med Villy. “Sig mig, skulle du ikke arbejde og tjene penge i går?” spørger Maria tørt. “Villy fik mig til at glemme alt. Jeg ved godt, at han fik lokket mig på afveje, men jeg kunne ikke gøre for det”, svarer Monika og forklarer: “Villy er Skorpion. Som du ved får Skorpioner ofte deres vilje. Og han kan virkelig få min rustne motor til at blive både varm og fugtig – helt uden brug af glidecreme! Jeg har helt glemt hvordan intens og lidenskabelig sex føles”.

I løbet af de næste tre måneder mødes Monika og Villy flere gange om ugen. “Hvis du har lyst, kan jeg skaffe dig et job som praktikant i Udenrigsministeriet” siger Villy en dag. “Tror du de vil ansætte en arbejdsløs massør som praktikant?” spørger Monika. “Tænk på mig. Jeg arbejder på Borgen selv om jeg er folkeskolelærer og fik rigtig dårlige karakterer i engelsk”, forklarer Villy, “Regeringen vil gerne skabe en fair løsning for alle danskere”.

Senere ligger de nøgne sammen i hendes seng. “Jeg skal til udlandet i næste uge”, siger Villy da hans vejrtrækning atter er blevet normal, “Hvis du har lyst vil jeg gerne have dig med”. Monika svarer ja uden at betænke sig. “Men hvad med din kone, hvorfor tager du ikke hende med?” spørger Monika lidt efter.  Villy holder meget af sin kone, og at hun er en rigtig god mor for børnene. Han føler bare ikke, at hun har brug for ham mere. “Når jeg endelig kommer hjem, skælder min kone ud over at jeg aldrig er derhjemme. Hun sover altid sammen med børnene i vores dobbeltseng. Jeg sover i børnenes senge. Derfor har jeg mere lyst til at rejse sammen med dig”, fortæller Villy.

Monika fortæller om jobbet på Borgen og rejsen sammen med Villy. “Han har altså kone og børn”, er Marias reaktion. “Jeg kan godt lide Villy, men kun som en god sengekammerat”, forklarer Monika, ” Vores forhold er som en kunstig øde ø, der er bygget af lidenskabelige blikke og hemmelige møder”, og fortsætter: “Mit hjerte banker i fryd over spændingen ved kontakten med den forbudne frugt. Det er så intenst og samtidig uforpligtende”. Maria advarer Monika mod at forelske sig. “Jeg er ikke dum. En Tvilling og en Skorpion kan ikke få et godt langvarigt og seriøst forhold til hinanden”, forsvarer Monika, “Uanset hvor spændende og passioneret vores forhold er, vil hans Skorpionhjerte med tiden blive jaloux over min tendens til at flirte. Villy er magtfuld. Han kan hjælpe og inspirere mig til at starte et nyt liv. Skorpioner er gode til at gøre dårlige tider til gode tider. Og det har jeg brug for”. Monika hører Marias fordømmende stemme: “Den mand har rygrad som en regnorm. Du bruger hans krop og følelser som kradsebræt for dine egne uopfyldte længsler”. Inderst inde ved Monika det godt. “Du har ret, Maria”, svarer Monika, “Jeg får opfyldt mine behov af en krop, der af andre grunde end mine har de samme længsler. Jeg undrer mig
over, hvorfor Villys kone ikke bliver glad for at se sin romantiske og betænksomme mand. Villy er så lidenskabelig, når han smider tøjet”. Maria kan godt høre, at Monika trods alt har gjort sig nogle overvejelser om hvad hun går ind til. “Okay, god rejse. Pas godt på dig selv, Monika” siger Maria.

Efter at have fortalt en skeptisk Maria om sin første eventyrlige udenlandsrejse med Villy, spørger Maria: “Er du sikker på at Villy vil hjælpe dig?”. Monika ved godt, at Skorpioner alt for ofte siger ‘ja’, når de virkelig mener ‘nej’. “Måske ender Villy en dag med at benægte at han har haft et seksuelt forhold til mig i medierne – ligesom det skete for min amerikanske navnesøster”, siger Monika: ” Jeg tager, hvad der kommer. Det eneste jeg ønsker mig er, at kunne sige farvel til Lulu”.

 

Opgave: Skriv om det, der får Monika til at holde op med prostitution

Personkarakteristik af Monika Sørensen: En 40-årig prostitueret kvinde, der er frustreret over sit karrierevalg og drømmer om at få sin egen hundekennel. Monika har for højt blodtryk og en fortrængt seksualitet.

Inspiration: Denne historie har absolut intet med virkeligheden at gøre!

På det tidspunkt, hvor jeg fik opgaven, var der mere fokus på personlige skandaler end politik på Christiansborg, men der havde ikke været en sexskandale. Navnet Monika fik mig til at tænke på Monica Lewinsky og skandalen med Bill Clinton. Samtidig havde vi lige lært, at man med fordel kunne gøre brug af astrologi, hvis man mangler karakteristika til en personlighed.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>