Fredag efter Kr. Himmelfart

I lighed med halvdelen af Danmark har jeg tilladt mig, at holde fri fredag efter Kr. Himmelfart. Denne fredag er næsten blevet en uofficiel fridag på samme måde som nytårsaftens dag. I min socialdemokratiske nabokommune holder kommunens kontorer lukket. Alle accepterer – nogle nærmest forventer – at man holder lukket i dag.

Regeringens forslag om at inddrage to officielle helligdage i forbindelse med skattereformen er helt ud af takt med erhvervslivets og befolkningens levevis. Hvis der er to fridage som skal inddrage må de mest oplagte dage være Grundlovsdag og 1. maj, der efterhånden primært bruges af gymnasieelever som en undskyldning for at holde en festlig picnic på offentlige  grønne fællesarealer.

Der er heldigvis ikke nogen der kan eller skal bestemme, hvornår jeg holder fri. Hvis det lykkes regeringen at overbevise fagbevægelserne om denne løsning, så har jeg heldigvis ret til at bestemme selv. Jeg er ikke tilhænger af nogen fagbevægelse. Så længe 1. maj og Grundlovsdag er officielle fridage for (visse) fagbevægelser, så bliver samtlige helligdage, nytårsaftensdag og fredagen efter Kr. Himmelfartsdag fortsat faste lukkedage i mit univers.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>