I bar røv og dolk

Her til formiddag vågner jeg ved lyden af dryppende vand ude fra badeværelset. Normalt ville jeg ikke reagere på den lyd, mens jeg halvt i søvne ligger og putter mig ind til min nøgne mand, der registrerer at jeg holder op med at nusse hans varme krop. Min fortælling om lyden fra badeværelset, får hurtigt min handyman ud af sengen. Han har netop afinstalleret vores utætte vandvarmer på første sal inden han gik i seng i nat, så der burde jo ikke dryppe vand mere…

Jeg tænder normalt ikke på de faktiske omstændigheder ved begrebet håndværker-sex, men da jeg lidt efter følger efter manden op på første sal, og ser ham ligge dér på knæ i bar røv og dolk foroverbøjet med hovedet langt inde i skunken, så får han alligevel tændt for et helt andet vandfald hos mig…

Køkkenmaskinen, der rører tung dej til rugbrød!

Da jeg var barn fik min mor en Kenwood køkkenmaskine, som stadig lever den dag i dag.  Jeg har længe ønsket mig en køkkenmaskine. Vi spiser kun hjemmelavet groft rugbrød med mange kerner. Og min mand syntes fornuftigt nok at vi kun skulle have en køkkenmaskine, hvis den kunne røre dejen til vores rugbrød. Så jeg måtte på internet-jagt efter en god køkkenmaskine.

De fleste køkkenmaskiner har begrænset kapacitet, der gør at de ikke kan røre en tung dej sammen. Den ene efter den anden bruger anmeldelse af forskellige køkkenmaskiner konkluderede, at deres køkkenmaskine var fin, men gav op overfor netop rugbrødsdej, som de var nødt til at røre i hånden. Til sidst fandt jeg en anmeldelse på Kenwoods største køkkenmaskine, der hedder Major Titanium model KM020, hvor der stod at den kunne røre alle former for dej – også til rugbrød.

Køkkenmaskinen var billigst hos kitchenone.dk (www.kitchenone.dk/kenwood-kokkenmaskiner/2530-kenwood-km020-major-titanium.html). De leverede hurtigt maskinen. Og køkkenmaskinen rørte uden problemer vores uundværlige rugbrød sammen til en fin ensartet dej. En anden god ting er, at den er relativt støjsvag i forhold til de andre køkkenmaskiner, jeg har hørt.

Vi skulle have købt denne køkkenmaskine for længe siden!

Opskriften på vores uundværlige grove rugbrød med kerner kan du finde under opskrifter. Prøv opskriften og du kommer aldrig til at spise rugbrød uden kerner - ”pap-rugbrød” som det hed i mit barndomshjem – igen.

Der var engang et køkken

Jeg ved det bliver en lang proces. Vi har prøvet det med både soveværelse og stuen. Det tager kun måneder, hvis vi er heldige. Det er tanken om det nye færdige køkken, der får mig i gang.

Hele dagen er blevet brugt på at sortere og rydde op i køkken og bryggers. Kun det allermest nødvendige køkkengrej for lov til at blive. Det er tankevækkende, hvor mange overflødige ting, vi afleverer på genbrugspladsen. Vores bryggers skal fungere som køkken, mens vi skal have isoleret rummet og installeret nyt køkken.

På ubestemt tid har jeg fået et midlertidigt køkken af den luksuriøse slags med rigtigt komfur, ovn, køleskab, mikroovn og opvaskemaskine. Selv min uundværlige køkkenmaskine er heldigvis tilgængelig.

I kulde og regn er det gamle køkken afleveret på genbrugspladsen. Der er ingen vej tilbage. Tørt tøj på og videre med byggeprojektet, mens alle andre sidder ved påskebordet…

 

Man har en holdning til…

Vi har hørt så meget godt om køkkener fra Ikea. De er også gode med hensyn til indretning. Vi er hurtigt blevet enige om, hvilken model af deres modeller, vi synes bedst om.

Inderst inde drømmer vi begge to om et køkken i massivt træ. De fleste massive køkkener koster spidsen af en jetjager. Alligevel beslutter vi os for at besøge Dansk Køkkenhåndværk (www.dansk-kh.dk), som vi helt tilfældigt har set i en brochure for HH gasbeton. Køkkenstilen i deres udstillingslokaler er meget inspirerende og kvaliteten indlysende. De har valgt lækre Ilve gaskomfurer i alle deres udstillinger – der er overhovedet ingen induktionskomfurer!

Vi beder Dansk Køkkenhåndværk tegne et forslag til indretningen af vores køkken…

Da vi tager hjem er jeg blevet fuldstændig overbevist om, at jeg ikke længere ønsker mig det induktionskomfur, som vi ellers var nået til enighed om. Vi skal helt sikkert have et komfur med to ovne fra Ilve (www.ilve.dk). Både funktionalitet og design er uovertruffen i forhold til vores behov og drømme.

Jeg ønskede mig et induktionskomfur. Nu glæder jeg mig til at få et lækkert gaskomfur!

Gas eller induktion?

Komfuret i vores kommende køkken er vi absolut ikke er enige om. Skal det være induktion eller gas? Vi har diskuteret og argumenteret gennem flere år! Nu kan vi ikke udskydes beslutningen længere…

Induktion er lige så effektivt som gas. Det er energibesparende. Utroligt rengøringsvenligt i modsætning til gaskomfuret. Induktion har ingen fast størrelse på blussene, som automatisk tilpasser sig gryden eller panden. Komfuret slukker automatisk, når du fjerner gryden. Vi har allerede kogegrej, der kan bruges til induktion. Et gaskomfur kræver til gengæld at vi får indlagt gas i huset. Jeg gider ikke flaskegas.

Min kære mand overgiver sig. Der er for mange fordele ved induktion. Jeg får lov, at vælge hvilket induktionskomfur vi skal have. Det er alligevel mig, der laver mest mad…