Køkkenmaskinen, der rører tung dej til rugbrød!

Da jeg var barn fik min mor en Kenwood køkkenmaskine, som stadig lever den dag i dag.  Jeg har længe ønsket mig en køkkenmaskine. Vi spiser kun hjemmelavet groft rugbrød med mange kerner. Og min mand syntes fornuftigt nok at vi kun skulle have en køkkenmaskine, hvis den kunne røre dejen til vores rugbrød. Så jeg måtte på internet-jagt efter en god køkkenmaskine.

De fleste køkkenmaskiner har begrænset kapacitet, der gør at de ikke kan røre en tung dej sammen. Den ene efter den anden bruger anmeldelse af forskellige køkkenmaskiner konkluderede, at deres køkkenmaskine var fin, men gav op overfor netop rugbrødsdej, som de var nødt til at røre i hånden. Til sidst fandt jeg en anmeldelse på Kenwoods største køkkenmaskine, der hedder Major Titanium model KM020, hvor der stod at den kunne røre alle former for dej – også til rugbrød.

Køkkenmaskinen var billigst hos kitchenone.dk (www.kitchenone.dk/kenwood-kokkenmaskiner/2530-kenwood-km020-major-titanium.html). De leverede hurtigt maskinen. Og køkkenmaskinen rørte uden problemer vores uundværlige rugbrød sammen til en fin ensartet dej. En anden god ting er, at den er relativt støjsvag i forhold til de andre køkkenmaskiner, jeg har hørt.

Vi skulle have købt denne køkkenmaskine for længe siden!

Opskriften på vores uundværlige grove rugbrød med kerner kan du finde under opskrifter. Prøv opskriften og du kommer aldrig til at spise rugbrød uden kerner - ”pap-rugbrød” som det hed i mit barndomshjem – igen.